© Nettisamurai 2019-2024
Puutöitä ja Designia

Tiivi hyttyssuojaverkot

Päivitettyämme talon ikkunat Tiivin uusiin, tuli niissä mukana hyönteissuojaverkot, jotka pitää talveksi irrottaa. Hankalasti - ehjänä - säilytettäville piti keksiä jokin laatikko ja sellainen syntyikin nurkkiin jääneistä jämämateriaaleista.

Tunnelmavalaisimet

Näihin lyhtyihin sain inspiraation saksalaisesta Selber Machen -lehdestä. Minulla oli jemmassa sopivia pöllejä, jotka sahasin vannesahalla silmämääräisesti suunnilleen saman kokoisiksi siivuiksi.

Riga Balsam valaisin

Joskus sitä sattuu oikeaan aikaan oikeaan paikkaan. Odotellessani autoni huollon valmistumista tein trendikkäästi etätöitä Espresso Housen pöydässä kauppakeskus Jumbossa.

Omia hommia

Omat hommat ovat niitä, jotka tuppaavat aina jäämään muiden hommien jalkoihin. Satunnaisesti niitä kuitenkin valmistuu. Tässä muutamia poimintoja.

Reinon ja Mauri-Anteron

tarjoiluasema

Naapurimme mainiot töhöttäjät, ranskanbulldogit, saivat joululahjan. Ideoimme tyttäreni Maijan kanssa heille tällaisen ruoka- aseman, jossa päällä on kummallekin oma vesiastia ja alla, sisään käännettävissä omat ruoka-astiat. Ajatus oli, että rakenne vie vähemmän tilaa ja pysyy paremmin paikoillaan kuin neljä erillistä astiaa.

Auringonkukkamökki

Hankittuani pihan linnustolle ja oravillemme ruokintaan pienen hirsimökin, totesin homman varsin sotkuiseksi. Ilmeisesti pihallamme käy lähinnä Pähkinänakkeleita, kun maapähkinät ja siemenet lennätettiin mökistä maahan syömisen sijaan.

Ryobi kaappi

Olen tykästynyt Ryobin työkaluihin siitä lähtien kun sain v.2000 50-vuotislahjaksi 12-voltin akkukonesarjan. Käytän niitä edelleen ja vieläpä alkuperäisillä akuilla. Ihme vehkeitä! Sittemmin kokoelmaan alkoi ilmestyä 18-voltin koneita, joita on nyt kertynyt enemmän kuin yksi TV-mainoksen innoittamana tehty kaappi vetää.